середа, 08 лютого 2023 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти накрили вогнем Україну: в зоні ураження десятки міст і сіл

Окупанти накрили вогнем Україну: в зоні ураження десятки міст і сіл
Генштаб повідомив останні новини з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 7 лютого, окупаційні війська Росії продовжили тероризувати Україну обстрілами.

Завдали вісім ракетних ударів, п'ять з яких – по цивільній інфраструктурі міста Харків, та 21 авіаційний удар. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 8 лютого.

Також минулої доби ворог здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню

"Зокрема, по цивільній інфраструктурі Миколаївщини та Херсонщини. Пошкоджені житлові будинки. Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України", – наголосили в Генштабі.

Докладніше про російські обстріли 7 лютого, за даними Генштабу

Обстрілів зазнали райони населених пунктів Заруцьке, Попівка і Садки Сумської області та Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Глибоке, Липці, Стариця, Мороховець, Зелене, Нескучне, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Вільхуватка, Красне Перше, Новомлинськ і Кам'янка на Харківщині.

Окупанти залучили БпЛА з бойовим навантаженням в районі Волфиного Сумської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках під вогневий вплив потрапили райони понад 40 населених пунктів. Ворог завдав авіаударів в районах Котлярівки, Крохмального та Білогорівки.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали, зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Залізнянське, Парасковіївка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Миколаївка, Предтечине, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк і Веселе Донецької області. А загалом – понад 30 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої на Донбасі: Генштаб повідомив останні новини з найзапекліших напрямків

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили Авдіївка, Водяне, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива та Нескучне Донецької області. Авіаційні удари окупантів фіксувалися неподалік Авдіївки, Невельського та Мар'їнки.

В районі Водяного російські загарбники скидали з БпЛА на позиції наших військ аерозольні сльозогінні гранати нелетальної дії К-51.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів, зокрема, Новопіль, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка, Щербаки, Малі Щербаки і Степове Запорізької області. Ворог завдав авіаударів поблизу Ольгівського і Гуляйполя.

На Херсонському напрямку від ворожого вогню постраждали 17 населених пунктів. Зокрема, Михайлівка, Гаврилівка, Милове, Зміївка, Новоберислав, Козацьке, Львове, Тягинка, Іванівка, Микільське, Антонівка, Янтарне, Берегове, Велетенське та Херсон.

У Росії на озброєнні залишилося приблизно 550 високоточних ракет. Це 20% від довоєнних запасів і того, що виготовили від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Відтак ворог має ракет на два-три масовані удари по Україні, повідомив у січні заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

Росія у перервах між масованими ракетними атаками почала обстрілювати Україну точково. Таким чином країна-терористка заповнює паузи між масштабними ударами, повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти накрили вогнем Україну: в зоні ураження десятки міст і сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі