понеділок, 05 липня 2021 08:24

Окупанти накрили позиції ЗСУ з гранатометів. Є поранений і загиблий

Окупанти накрили позиції ЗСУ з гранатометів. Є поранений і загиблий
Бойовики засипали українців обстрілами. Фото: facebook.com/pressjfo.news

4 липня збройні формування Росії шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Один український військовослужбовець загинув від поранення. Ще один постраждав від осколків. Його доправили в лікарню, стан задовільний.

Окупанти стріляли із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під приціл потрапили позиції українців поблизу таких населиних пунктів Донеччини: Водяного, що на Приазов'ї, Авдіївки Покровського району, Мирного та Тарамчука Волноваського району, Березового Мар'їнського району, звітують в ООС.

На ворожу атаку українські військові стріляли у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив Макрону про "деструктивні дії" України щодо Донбасу

Сьогодні зранку зафіксовали три порушення тиші з боку окупантів. Цілили біля Авдіївки з великокаліберних кулеметів. Поблизу Золотого-4 в Сєвєродонецькому районі Луганської області ворог гатив з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту Піски у Ясинуватському районі Донецької області позиції українців обстріляли з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Біля селища Мирне на Донеччині загинув начальник медпункту механізованого батальйону капітан Юрій Письменний "Феофан". Серед білого дня, 4 липня, окупанти відкрили вогонь, і уламки від ворожого снаряду поранили медика. Травми виявилися несумісні з життям.

Юрій Письменний народився 4 березня 1962 року. Мешкав у Дніпрі, мав вищу медичну освіту. У 2016 році пішов на війну медиком-волонтером – служив у Першому добровольчому мобільному шпиталі ім. Пирогова. Наприкінці 2018 року призивався до лав Збройних Сил. Очолив медичний пункт батальйону. Тиждень тому отримав чергове військове звання "капітан".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти накрили позиції ЗСУ з гранатометів. Є поранений і загиблий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі