пʼятниця, 08 червня 2018 16:26

"Новоросія повернеться у будь-який момент" - генерал попередив про небезпеку

"Новоросія повернеться у будь-який момент" - генерал попередив про небезпеку
Росія може почати захоплювати нові області України у будь-який вигідний для неї момент. Фото: Апостроф

Росія не полишила свої плани захопити південно-східну частину України й у будь-який час може продовжити створювати "народні республіки" в інших областях.

Про це попередив генерал-майор Василь Вовк, екс-керівник головного слідчого управління СБУ, передає "Обозреватель".

"Ми повинні розуміти, що завдяки патріотичній позиції одеситів ми врятували Одесу від ОНР - "Одеської народної республіки". Також врятували Харків, Херсон тощо. Але там залишається прошарок людей, який ми називаємо русофілами і українофобами. Вони нікуди не поділися. Були зачистки, були операції, трохи їх "побомбили" і вони затихли, а зараз з'явилися знову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо готуватися самостійно відбивати атаку Росії - генерал

Кажуть, що Росія в далеку шухляду засунула план створення "Новоросії". У шухляду, але не далеку. Якщо по карті дивитися - Харків, Донецьк, Луганськ, Херсон, Миколаїв, Одеса - ця коса у них перед очима, і вони хочуть цей план все-таки здійснити і чекають моменту. Ми повинні бути дуже обережними. Такі обставини можуть скластися в будь-який момент. Найближчим часом, я думаю, немає такої можливості, але не можна виключати, що це буде через рік, два тощо", - заявив Вовк.

Тим часом російські ракетні катери безперешкодно пересуваються у Чорному морі поблизу берегів України.

Зараз ви читаєте новину «"Новоросія повернеться у будь-який момент" - генерал попередив про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі