четвер, 05 листопада 2020 17:26

Новий план для Донбасу: на розведені ділянки хочуть відправити поліцію

Новий план для Донбасу: на розведені ділянки хочуть відправити поліцію
Підрозділи будуть формуватися за особливим критерієм. Фото: pinterest.com

Після виведення військ на Донбасі охоронятимуть громадський порядок підрозділи поліції.

До їхнього складу увійдуть українці, які не брали участі в бойових діях, повідомив віцепрем'єр-міністр із питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Це будуть підрозділи Національної поліції з особливим статусом, можливо, як елемент департаменту СММ ОБСЄ. Туди мають увійти громадяни України, які не брали участі в бойових діях", - сказав Резніков.

Створення спеціальних підрозділів ще обговорюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна хоче зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

"Моя особиста думка, що домінантою має бути поліцейська місія ОБСЄ із залученням Національної поліції, підрозділи якої формуватимуться за особливим критерієм. Поліцейська місія на Донеччині та Луганщині – це новий виклик для ОБСЄ. У нашій концепції вона має забезпечувати охорону громадського порядку, бути озброєна легкою стрілецькою зброєю та спецзасобами", - зазначив віцепрем'єр.

Україна вимагає розпустити терористичні організації ЛНР і ДНР. Припинити конфлікт і демілітаризувати ОРДЛО пропонують на початку 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Новий план для Донбасу: на розведені ділянки хочуть відправити поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі