четвер, 05 листопада 2020 10:20

Україна хоче зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

Україна хоче зустрічі лідерів "нормандської четвірки"
На донбасі планують провести місцеві вибори. Фото: pinterest.com

Україна хоче зустрічі лідерів держав "нормандського формату" до кінця 2020 року.

Про це повідомив голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук агентству "Інтерфакс-Україна".

"Щоб вони оцінили процес імплементації домовленостей, що зроблено, що не зроблено. І обов'язково обговорили умови безпеки й політичні умови для місцевих виборів. Щоб було точно і зрозуміло сказано, що місцеві вибори в ОРДЛО можливі лише в певних відповідних умовах", - зазначив Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повне роззброєння, вибори в березні 2021 і вільна економічна зона: Україна представила свій план дій по Донбасу

На Донбасі планують створити умови для проведення там місцевих виборів до 31 березня 2021 року. Для цього українська сторона 5 листопада представить у Тристоронній контактній групі "План спільних кроків" із пропозицією повного припинення конфлікту на початку 2021 року.

Труднощі в переговорах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі пов'язані з позицією Росії. Леонід Кравчук пояснює це тим, що РФ не визнає себе стороною конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче зустрічі лідерів "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі