пʼятниця, 05 квітня 2019 17:09

"Нептун" захоплює Чорне море: пройшли вдалі пуски

"Нептун" захоплює Чорне море: пройшли вдалі пуски
Пустили крилату ракету Нептун.Фото: Корреспондент.net

В Одеській області успішно пройшло чергове випробування української крилатої ракети "Нептун".

Безпеку пусків забезпечувала група з 11 кораблів Військово-Морських Сил України, пишуть на сайті Міноборони.

На пусках був присутній президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні тут на полігоні в Одеській області проходить одне із завершальних випробувань нової крилатої ракети, яка буде поставлена на озброєння Військово-Морських Сил Збройних Сил України", - заявив він.

Він розповів, що "Нептун" хоч і протикорабельна ракета, але її можуть використовувати і сухопутні війська.

"Величезний внесок щодо можливостей збільшення радіуса дії зазначеної ракети, використання високоточного озброєння, більш потужної бойової частини, сьогодні це все досягнення оборонного комплексу України, досягнення КБ "Луч", досягнення нашого ІТ-сектора, сектора, який розробляє бронетехніку", - додав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко показав листа з окупованого Луганська на свою підтримку

Петро Порошенко також додав, що Росія всіляко намагалася зірвати пуски та перешкоджати випробуванням українського озброєння.

"Росія намагається закрити нам небо. Використовує засоби радіоелектронної боротьби, намагається перешкодити нашим випробуванням. Але це створює реальні умови бойового застосування зазначених ракет. Жодних пом'якшених умов", - наголосив він.

На військовому полігоні в Одеській області пройшли випробування нового ракетного комплексу "Вільха-М".

Модернізований комплекс здатен уражати цілі на майже вдвічі більшій відстані, ніж його попередники. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов.

Турчинов зазначив, що торік розпочалося серійне виробництво нового потужного ракетного комплексу "Вільха", прийнятого на озброєння ЗСУ, керовані ракети якого вражають ціль на відстані 70 км.

Зараз ви читаєте новину «"Нептун" захоплює Чорне море: пройшли вдалі пуски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі