пʼятниця, 16 лютого 2024 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нехай спробують": Буданов назвав дві мети окупантів

"Нехай спробують": Буданов назвав дві мети окупантів
Начальник ГУР Кирило Буданов назвав дві мети окупантів до президентських виборів в Росії. Фото: ГУР

Окупанти мають дві мети до президентських виборів в Росії.

Зокрема, захопити Авдіївку та просунутися у Харківській області. Про це в інтерв'ю французькому виданню Liberation сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

"Як Володимир Путін і Росія використовуватимуть ці вибори у своїй війні проти України? Тут немає нічого нового. Вони хочуть легітимізувати свій режим на окупованих українських територіях і показати загальну підтримку населення. Результат вже відомий. Близько 75% голосів отримає Путін", - зазначив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стоїмо на порозі застосування зброї масового знищення - Буданов

На думку керівника ГУР, Росія прив'язана до певних символів. За його словами, найбільш ймовірними цілями ворога є Куп'янськ та Авдіївка. Диктатор до виборів хоче захопити Авдіївку.

"Росіяни поставили собі завдання захопити Авдіївку. Спочатку до кінця грудня 2023 року. Потім до 28 січня. Потім до 1 березня. Зараз дату знову змінили, щоб приурочити до президентських виборів", - сказав керівник ГУР.

Буданов зазначив, що це звичайна практика - змінювати дату, коли щось не виходить.

"У росіян є дві мети: вийти до річки Оскіл, що в Харківській області, і взяти Авдіївку. Нехай спробують!" - додав він.

Українським військам буде значно важче повернути Донбас, ніж тимчасово окупований ворогом Крим, оскільки там є безперервна лінія постачання.

Російські окупанти можуть отримати доступ до неї з будь-якого боку, заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у інтерв'ю виданню Liberation.

Начальник Головного управління розвідки нагадав, що сьогодні російські окупанти все ще мають сухопутний коридор до Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай спробують": Буданов назвав дві мети окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі