пʼятниця, 17 лютого 2023 09:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Найбільше знищила артилерія: втрати РФ могли сягнути 200 тис. осіб

Найбільше знищила артилерія: втрати РФ могли сягнути 200 тис. осіб
Британська розвідка порахувала "200-х" окупантів за рік вторгнення. Фото: ілюстративне, скріншот з відео

Втрати регулярної армії та приватних військових компаній (ПВК) Росії за рік повномасштабної війни в Україні сягають 200 тис.

Серед них до 60 тис. убитих. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 17 лютого, посилаючись на свою розвідку.

"Сили міноборони РФ і ПВК скоріш за все втратили 175-200 тисяч осіб від початку вторгнення в Україну, що ймовірно включає близько 40-60 тисяч вбитими", – йдеться у зведенні.

За даними союзників, ПВК "Вагнера" залучила велику кількість ув'язнених-новобранців, рівень втрат серед яких сягає 50%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останні два тижні стали для окупантів найсмертоноснішими – британський військовий

Як зазначається, втрати Росії почали суттєво зростати після вересня 2022 року, відколи Кремль оголосив "часткову мобілізацію".

У британській розвідці пояснили, що за сучасними стандартами ведення війни у Росії дуже високий показник загиблих. Якщо брати співвідношення між пораненими, які після того вижили і померли.

"Це майже напевно пов'язано з надзвичайно примітивним медичним забезпеченням більшої частини сил. Артилерія майже напевно стала причиною більшості втрат Росії ", – додали у зведенні.

21 вересня 2022 року російське міноборони востаннє озвучувало свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових. Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими й пораненими.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 17 лютого становлять понад 141 260 осіб. Минулої доби лави "200-х" поповнили ще понад 800 окупантів, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше знищила артилерія: втрати РФ могли сягнути 200 тис. осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі