вівторок, 19 липня 2022 22:28

Спецтема: Війна Росії проти України

"Націоналізували" житла: окупанти позбавили маріупольців прав на нерухомість
3

Згідно з "рішенням" окупаційної влади Маріуполя Донецької області, громадяни України позбавлені права власності на нерухомість. Відповідна "ухвала" російських загарбників діятиме відсьогодні, 19 липня.

Російська Федерація "позбавила" прав на нерухомість тих українців, які не пройшли реєстрацію в ОРДО. Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Фактично днями пройде "націоналізація" вцілілого і піде розселення по ордерах. Тобто було наше, стало чиєсь. Таке воно, "маневрене житло". А ми попереджали ще в травні, до чого йдеться. Але окупанти казали "фейк", а свідки "русского мира" казали, що ми вигадуємо. Ні. Ми просто маємо надійні джерела", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдоголові окупованого Мангуша повідомили про підозру

Наголосив, що це "рішення" окупантів – абсолютно незаконне.

"Тому, якщо вже вселились, – подбайте про чужу власність. Інакше будете нести відповідальність за законом", – застеріг Андрющенко маріупольців.

За "рішенням" окупаційної влади Маріуполя Донецької області громадяни України позбавлені права власності на нерухомість
Фото: t.me/andriyshTime
За "рішенням" окупаційної влади Маріуполя Донецької області громадяни України позбавлені права власності на нерухомість
За "рішенням" окупаційної влади Маріуполя Донецької області громадяни України позбавлені права власності на нерухомість

Наступна хвиля масової евакуації населення з тимчасово захопленого росіянами Маріуполя Донецької області пройде восени. Відновити водопостачання в місті майже неможливо, заявив 19 липня під час брифінгу міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Окупаційна влада не готує Маріуполь до опалювального сезону. Жителі міста взимку залишаться без тепла, тому восени почнеться друга хвиля виїзду людей.

Понад 40 тис. маріупольців перебувають за кордоном. Водночас на підконтрольну Києву територію України виїхали близько 200 тис. жителів міста. У самому Маріуполі досі залишаються 100 тис. людей.

Тим часом окупанти у Маріуполі відпускають в'язнів із тюрем, щоб ті "наглядали" за жителями та контролювали процес залучення українських чоловіків до окупаційних військ.

Зараз ви читаєте новину «"Націоналізували" житла: окупанти позбавили маріупольців прав на нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі