вівторок, 19 липня 2022 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Маріуполя розповів, коли очікується масова евакуація з міста

Мер Маріуполя розповів, коли очікується масова евакуація з міста
Восени очікується масова евакуація населення з Маріуполя. Фото: t.me/energodar_zp_barahollka

Наступна хвиля масової евакуації населення з тимчасово захопленого росіянами Маріуполя Донецької області пройде восени.

Відновити водопостачання в місті майже неможливо, заявив 19 липня під час брифінгу міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, передає Gazeta.ua.

"Джерело питної води з річки Сіверський Донець окупанти перебили ще на початку повномасштабної війни. Відновити водопостачання коштує величезних грошей. Люди беруть воду у резервному водосховищі, але ця вода технічна. Крім того, обсягу води вистачить лише на дев'ять місяців", – ідеться у повідомленні.

Окупаційна влада не готує Маріуполь до опалювального сезону. Жителі міста взимку залишаться без тепла, тому восени почнеться друга хвиля виїзду людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає у бік Запоріжжя колони ворожої техніки: подробиці

"Чотири наші центри "Я – Маріуполь" активно працюють у всіх напрямках із допомоги жителям міста, яким вдалося виїхати. Восени очікуємо на підвищений попит, адже попереду опалювальний сезон. Люди масово виїжджатимуть із міста", – додав Бойченко.

Понад 40 тис. маріупольців перебувають за кордоном. Водночас на підконтрольну Києву територію України виїхали близько 200 тис. жителів міста. У самому Маріуполі досі залишаються 100 тис. людей.

Тим часом окупанти у Маріуполі відпускають в'язнів із тюрем, щоб ті "наглядали" за жителями та контролювали процес залучення українських чоловіків до окупаційних військ.

У захопленому Маріуполі опалення зимою не буде. Люди виживатимуть взимку, як зможуть.

Депутат Держдуми Росії Дмитро Саблін казав, що у місті під гуртожитки готують вцілілі готелі, інститути та офісні будівлі. Людям доведеться зимувати там або самим розв'язувати питання з опаленням.

Раніше колабораціоністи обіцяли підготувати котельні. Насправді ремонт лише однієї котельні займає приблизно рік. У місті зруйновано і 70% газових магістралей.

Медицина в Маріуполі не просто у стані колапсу. Її немає навіть у мінімальному розумінні.

Зараз ви читаєте новину «Мер Маріуполя розповів, коли очікується масова евакуація з міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі