середа, 15 червня 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

На Заході розглядають три сценарії подальшого розвитку війни в Україні

На Заході розглядають три сценарії подальшого розвитку війни в Україні
Посадовці на Заході вважають, що Росія у війні за Донбас знаходиться у вигідніших умовах за рахунок кількісної переваги сил. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У країнах Заходу розглядають три основні сценарії подальшого розвитку війни Російської Федерації проти України.

Перший із можливих сценаріїв - Росія зможе поступово захоплювати нові і нові території у Луганській і Донецькій областях, йдеться у матеріалі CNN.

"Другий сценарій - жодна зі сторін не матиме змоги просуватися і війна тягнутиметься у позиційній фазі місяцями чи навіть роками. Із великими втратами для обох сторін та наслідками для світової економіки. Третій вважають найменш імовірним: Росія скоригує свої цілі, заявить, що нібито досягла того, чого збиралася, і спробує підготуватися для завершення бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Якщо ж РФ вдасться закріпитися на загарбаних територіях, у Сполучених Штатах Америки побоюються, що російський диктатор Володимир Путін почне використовувати цю територію як плацдарм для подальшого наступу вглиб України.

Посадовці на Заході вважають, що Росія у війні за Донбас знаходиться у вигідніших умовах за рахунок кількісної переваги сил. Водночас після тяжких боїв із великими втратами з обох сторін може відчуватися нестача особового складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО визнали, що Україна повинна отримати більше важкого озброєння

РФ могла втратити до третини своїх наземних сил, пише видання. Не уточнюється, чи йдеться лише про Сіверськодонецький напрямок. Тож окупантам буде непросто досягти серйозних здобутків без повної мобілізації, а це Путін вважає небезпечним для себе кроком.

"Гадаю, скоро настане момент, коли або одна, або інша сторона матиме успіх. Або росіяни дійдуть до Слов'янська і Краматорська, або українці їх там зупинять. Якщо ж Збройні сили України зможуть тримати там оборону з таким співвідношенням сил - це має значення", - коментує ситуацію високопоставлений співрозмовник видання із НАТО.

Через значні втрати у війні в Україні Росія вдається до спрощення мобілізації. Вороже військове керівництво має намір розширити резерв новобранців, маніпулюючи службовими вимогами. Кремль спрощуватиме всі вимоги, аби розширити мобілізацію і залучити до військової служби навіть тих, хто має "легкі проступки". У РФ можуть також підвищити віковий ценз для призову в армію з 40 до 49 років. А також скасувати обов'язкову вимогу про проходження військової служби для тих, хто служитиме на контракті у танкових військах.

Зараз ви читаєте новину «На Заході розглядають три сценарії подальшого розвитку війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі