вівторок, 09 листопада 2021 04:46

На сході України зафіксували російські системи залпового вогню - ОБСЄ

На сході України зафіксували російські системи залпового вогню - ОБСЄ
На Донбасі помітили системи залпового вогню. Фото: Укрінформ

Місія ОБСЄ зафіксувала в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) російські реактивні систем залпового вогню "Град-К".

Вони перебувають на озброєнні лише збройних сил Російської Федерації, повідомляється у щоденному звіті № 262/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ).

У таблиці озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення, повідомляється, що БПЛА малого радіусу дії виявив на полігоні на полігоні збройних формувань РФ поблизу н. п. Тернове (57 км на схід від Донецька) 13 реактивних систем залпового вогню. Мова йде про 11 одиниць БМ-21 "Град" та 2 одиниці – БМ-21 "Град-К".

Такий варіант "Граду" на шасі російського КамАЗу знаходиться на озброєнні лише ЗС РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські найманці на Донбасі вкотре перешкоджають діяльності ОБСЄ

СММ ОБСЄ зафіксувала, як над позиціями ЗС України біля Болотеного на Луганщині пролетів ворожий безпілотник та скинув боєприпас, який розірвався, у тому числі у безпосередній близькості від спостерігачів.

Зараз ви читаєте новину «На сході України зафіксували російські системи залпового вогню - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі