вівторок, 02 листопада 2021 06:30

Путінські найманці на Донбасі вкотре перешкоджають діяльності ОБСЄ

Путінські найманці на Донбасі вкотре перешкоджають діяльності ОБСЄ
Бойовики перешкоджають роботі Місії. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine/

Бойовики на Донбасі 30−31 жовтня знову обмежували свободу пересування СММ ОБСЄ на блок-пост. Зокрема, поблизу ділянок розведення в районах Золотого та Петрівського.

Також на залізничній станції та у пункті пропуску на кордоні з Росією неподалік Довжанського Луганської області, ідеться у звіті СММ ОБСЄ за 1 листопада.

У суботу, 30 жовтня, на блок-пості приблизно за 2,5 км на північ від непідконтрольного урядові населеного пункту Петрівське озброєний ворог вкотре відмовив команді СММ у проїзді на південь у напрямку ділянки розведення в районі Петрівського. Окупант послався на "безпеку Місії".

Того ж дня на південному краю ділянки розведення в районі підконтрольного урядові населеного пункту Золоте член збройних формувань РФ із нарукавною пов'язкою з написом "СЦКК" відмовив Місії у проїзді на північ. Окупант послався на "безпеку СММ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прикрив собою побратимів": у жовтні на Донбасі росіяни вбили двох воїнів

ОБСЄ зупинила спостережну місію тимчасово окупованих територіях України через те, що її представників заблокували у Донецьку й Горлівці.

У МЗС України розцінили цю ситуацію як спробу загострити збройний конфлікт.

Згодом російські бойовики розблокували роботу місії ОБСЄ у Горлівці.

Зараз ви читаєте новину «Путінські найманці на Донбасі вкотре перешкоджають діяльності ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі