понеділок, 25 квітня 2022 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

На сході України окупанти намагаються розгромити позиції ЗСУ - Генштаб

На сході України окупанти намагаються розгромити позиції ЗСУ - Генштаб
Триває 61 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти прагнуть розгромити угруповання об'єднаних сил у Східній операційній зоні.

Для цього ворог проводить там наступальні дії, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 25 квітня.

Мета противника незмінна - встановлення повного контролю над територією Донецької й Луганської областей та забезпеченні сухопутного шляху між цими територіями та окупованим Кримом, зауважили у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович повідомив "непрості новини" з фронту

"На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював позиції наших військ в районах населених пунктів Князівка та Миколаївка", - додали в Генштабі.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив. Суттєвих змін в положенні та діяльності підрозділів окупантів, що охороняють українсько-білоруську та українсько-російську ділянок державного кордону України не виявили.

Друга фаза війни Російської Федерації проти України провалиться, завершившись відступом армії агресора Навіть у разі поразки в битві за Маріуполь Україна все ще може вийти переможцем у другій хвилі наступу, прогнозує журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

Зараз ви читаєте новину «На сході України окупанти намагаються розгромити позиції ЗСУ - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі