субота, 23 квітня 2022 13:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Арестович повідомив "непрості новини" з фронту

Арестович повідомив "непрості новини" з фронту
Радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Фото: скріншот з відео ОП

Російські окупанти намагаються "остаточно придушити спротив" захисників Маріуполя Донецької області в районі заводу "Азовсталь". Але вони тримаються.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович на онлайн-брифінгу 23 квітня, передає Gazeta.ua.

"Є і непрості новини у нас. Вони полягають в тому, що ворог поновив авіаційні удари по території заводу, по району оборони наших військ, і спробує проводити штурмові дії. Наші захисники тримаються попри дуже складну обстановку, і навіть роблять контрвилазкі", - сказав він.

Додав, що на Херсонському напрямку противник намагається вийти на адміністративні кордони області.

"Я так бачу, що російський командувач, генерал Дворніков жене свої війська вперед попри дуже несприятливі умови обстановки, що зображається на втратах, які зазнає противник", - зауважив радник голови ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська РФ продовжують атакувати Азовсталь попри наказ Путіна - заява в ОБСЄ

За словами Арестовича, ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на напрямку Слов'янськ-Краматорськ. Намагається розвивати наступ в напрямку міста Гуляйполе на Запоріжжі:

"Проводить активні штурмові пошукові дії. Шукає слабкі місця у нашій обороні, щоб зосередити на них основний удар, але поки йому це не вдається вже шосту добу поспіль. Він там перегруповується. Щось мені підказує, що результати цього перегрупування будуть невтішні для противника".

Упродовж доби українські Збройні сили відбили вісім атак противника в напрямку Донецької та Луганської областей, зазначив Арестович.

"Знищили танкову роту - дев'ять танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, паливозаправник і три артилерійських системи", - підсумував він.

21 квітня у мережі поширили відео, на якому президент Росії Володимир Путін сидить за столом із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Путін нібито наказує йому припинити штурм Азовсталі, назвавши його "недоцільним". Міністр оборони своєю чергою відрапортував про "звільнення Маріуполя", за винятком згаданого заводу, де перебуває "2 тис. націоналістів" (захисників українського Маріуполя. - Gazeta.ua).

Зустріч Шойгу та Путіна стала приводом для нових фотожаб.

Зараз ви читаєте новину «Арестович повідомив "непрості новини" з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі