вівторок, 27 жовтня 2020 13:16

На Луганщині затримали росіянина, який незаконно перетнув кордон

На Луганщині затримали росіянина, який незаконно перетнув кордон
При собі порушник мав лише армійський рюкзак з набором для виживання, мобільний телефон та кілька тисяч російських рублів. Фото: МВС України

На Луганщині затримали порушника кордону в камуфляжі і з військовим наплічником. Росіянин попросив притулку в Україні. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент вистрибнув з вікна гуртожитку

При собі порушник мав лише армійський рюкзак з набором для виживання, мобільний телефон та кілька тисяч російських рублів. За його словами, усі необхідні для цієї подорожі речі він придбав у спеціалізованому магазині.

"Чоловік розповів, що родом із Казані та що з 2008 року очолював філіал організації, діяльність якої спрямована на зміну діючої влади в Російській Федерації. З 2016 року активно підтримував матеріально та в соцмережах український полк "Азов". За свої погляди неодноразово був засуджений та, зважаючи на часті погрози, можливе нове ув'язнення і побоюючись за своє життя та здоров'я, вирішив втекти з країни", - написали в МВС.

Для з'ясування обставин незаконного перетину кордону росіянина доставили до прикордонного підрозділу.
Під час складання протоколу про адмінправопорушення за ч.2 ст. 204-1 (незаконний перетин кордону) чоловік звернувся із заявою про визнання його біженцем на території України або особою, яка потребує додаткового захисту. Триває правова оцінка дій іноземця.

На Донбасі відкриють два нових КПВВ. Відкриття нових пунктів перетину у Золотому та Щасті на Донбасі заплановані на 10 листопада.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині затримали росіянина, який незаконно перетнув кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі