субота, 11 червня 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині терористи застосували вогнеметну реактивну систему - вигоріло багато будинків
9

Загарбники намагаються знищити Луганщину
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Загарбники намагаються знищити Луганщину
Загарбники намагаються знищити Луганщину
Загарбники намагаються знищити Луганщину
Загарбники намагаються знищити Луганщину

Російські терористи продовжують нищити Луганську область, зокрема, об'єкти інфраструктури.

У Врубівці ворог застосував вогнеметну реактивну систему. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Інформація щодо жертв внаслідок використання ВРС поки невідома і уточнюється. Внаслідок атаки вигоріло багато будинків.

Також відомо, що на Новотошківському напрямку триває ворожий наступ. Загарбники зайшли в Оріхове та закріплюються на північній околиці міста.

У Рубіжному та Попасній не залишилося жодного вцілілого промислового об'єкта. Загарбники продовжують штурм Сіверськодонецька та атакують Лисичанськ. У цих містах намагаються знищити заводи, що відомі на весь світ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас триває: останні новини з передової

У Сіверськодонецьку ворог руйнує не лише місто, а його хімічну галузь. 10 червня під час чергового обстрілу пошкоджено залізничне депо об'єднання. До цього – декілька промислових цехів. Крім того, ворожі снаряди влучили у будівлі цегляного та дослідницького заводів.

У Лисичанську ворог влучив на територію склозаводу. Також у місті пошкоджено школу та кулінарний ліцей.

"Упродовж 10 червня противник відкривав вогонь з різного типу озброєння по Сіверськодонецьку, Лисичанську, Устинівці, Тошківці, Золотому, Нирковому, Гірському, Врубівці, Комишувасі. Часткових або повних руйнувань житлового фонду дуже багато", - йдеться у повідомленні.

До лікарень Дніпра та Львова госпіталізовано п'ятьох поранених за останні дні жителів Лисичанська

Російські загарбники обмежені вузькими фронтами та переважно залишаються прив'язаними до доріг. 10 червня окупанти продовжили наземний штурм Сіверськодонецька на Луганщині, однак досі не змогли взяти місто під повний контроль.

Окупанти готуються до відновлення наступальних дій на Слов'янськ і досягли в п'ятницю незначних успіхів на північ від міста. Також намагаються перерізати трасу Т1302 Бахмут-Лисичанськ і штурмують населені пункти поблизу.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині терористи застосували вогнеметну реактивну систему - вигоріло багато будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі