вівторок, 13 квітня 2021 17:08

На Харківщині розпочнуться антитерористичні тренування

На Харківщині розпочнуться антитерористичні тренування
У прикордонній області СБУ проведе військові навчання. Фото: armyinform.com.ua

14 квітня СБУ розпочне багатоетапні антитерористичні навчання на Харківщині. Тренування проходитимуть до кінця травня по всій території Харківської області із зосередженням особливої уваги на прикордонних районах.

У навчаннях братимуть участь підрозділи Служби безпеки України, Національної гвардії України, Національної поліції, Державної прикордонної служби України, Військової служби правопорядку, Харківської обласної прокуратури та інші члени Координаційної групи Антитерористичного центру, повідомляють на сайті СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців вірять у повномасштабний наступ Росії

"Навчання проходитимуть в умовах максимально наближених до реальних, зокрема з використанням бойової вогнепальної зброї, військової техніки й радіотехнічних засобів. У межах навчань передбачено проведення обмежувальних заходів на окремих територіях, можливість перевірки документів громадян, догляду автомобільного транспорту. Тому СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу", - повідомляє відомство.

Тренування проходитимуть у суворій відповідності до вимог чинного законодавства України та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.

СБУ закликає громадян бути пильними.

"Якщо у ваше поле зору потрапили особи, які проявляють необґрунтований інтерес до об'єктів транспортної інфраструктури, військових об'єктів, будівель органів влади й управління, використовуючи при цьому засоби відео-, фотофіксації, безпілотні літальні апарати, просимо невідкладно повідомляти до Управління СБУ в Харківській області за телефоном (057) 700-16-61, електронною поштою [email protected] або іншим зручним способом, або на телефон довіри СБУ 0 800 501 482", - пише СБУ.

Росія стягує війська до кордону з Україною. Зокрема солдати розташувалися на півночі полігоні Погонове приблизно за 250 км від кордону з Луганською та Харківською областями. Нинішні переміщення російських військових біля України є найбільшими з часів боїв за Дебальцеве взимку 2015 року. Перелік озброєнь, які стягують до кордону, великий. Зброя більше наступальна, ніж оборонна. Є й ракетні системи залпового вогню "Ураган", і "Гради" тощо. Щодо кількості особового складу, який переміщують, з огляду на Крим, Воронезьку, Ростовську, Білгородську області, то це приблизно 20-25 тис. військових.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині розпочнуться антитерористичні тренування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі