вівторок, 19 травня 2020 12:44

На Донбасі зафіксували новітню російську військову техніку

На Донбасі зафіксували новітню російську військову техніку
Росіяни завели на Донбасі новітню військову техніку. Фото: Facebook/OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine

Місія ОБСЄ нещодавно вперше зафіксувала на окупованому Донбасі сучасну російську установку радіоелектронної боротьби РП-377УВМ2 (RP-377UVM2).

Як заявив у інтерв'ю "Укрінформу" постпред України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк, СММ у своїх звітах постійно наводить випадки розташування російської техніки на окупованій території.

"Наприклад, в останньому тижневому звіті спостерігачі ОБСЄ побачили змонтовану на вантажівці установку радіоелектронної боротьби RP-377UVM2, ця сучасна російська система була зареєстрована на Донбасі вперше", - уточнив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики готували на пунктах пропуску провокації зі стріляниною

Російська делегація під час обговорення конфлікту на Донбасі "традиційно виступає в руслі наративу "нас там немає", розповідаючи нісенітницю про те, як українські військові воюють зі своїм народом і обстрілюють об'єкти цивільної інфраструктури тощо", сказав Цимбалюк. Тоді представникам України доводиться нагадувати про незаперечні докази участі РФ у війні на сході нашої країни.

Проросійські бойовики влаштували в районі окупованого Міусинська на Луганщині масштабний склад російської військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі зафіксували новітню російську військову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі