пʼятниця, 05 березня 2021 07:59

На Донбасі не вщухають обстріли. В хід іде заборонене озброєння

На Донбасі не вщухають обстріли. В хід іде заборонене озброєння
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 4 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

Поруч із Водяним, що неподалік Донецька, противник гатив у напрямку позицій українських захисників із 120 мм міномет. З мінометів цього ж калібру окупанти обстріляли наші позиції неподалік Водяного, що на Приазов'ї, повідомили в штабі ООС.

Поблизу Авдіївки російсько-окупаційні війська вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, неподалік Талаківки - зі станкових протитанкових гранатометів, поблизу Пісків з великокаліберних кулеметів, біля Павлополя - з ручного протитанкового гранатомета. На цьому ж напрямку було зафіксовано проліт БПЛА противника з перетином лінії розмежування. Завдяки оперативним діям українських захисників, ворожий безпілотник було вчасно подавлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув 19-річний військовий

Неподалік населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Новозванівки збройні формування Російської Федерації прицільним вогнем зі стрілецької зброї обстрілювали позиції наших воїнів.

"Бойових втрат серед українських захисників немає. На обстріли зі сторони противника наші воїни давали адекватну відповідь", - розповіли в штабі.

Станом на 7 годину ранку 5 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил обстрілів не зафіксовано.

У разі порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків в Україні не залишиться варіантів, крім як відкривати вогонь. Глава української делегації ТКГ Леонід Кравчук поклав всю відповідальність за порушення мирних домовленостей на незаконні збройні угруповання.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі не вщухають обстріли. В хід іде заборонене озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі