пʼятниця, 19 лютого 2021 02:41

"На Донбасі ми виглядаємо терпілами"- військовий кореспондент

"На Донбасі ми виглядаємо терпілами"- військовий кореспондент
Окупанти підібралися впритул до позицій ЗСУ. Фото: www.bagnet.org

За чотири місяці перемир'я на Донбасі окупанти підібралися впритул до позицій ЗСУ.

"Ми виглядаємо трохи терпілими. Ці чотири місяці перемир'я вилізуть нам боком, тому що в цей час вони (противник – прим. ред.) зміцнювали, копали, бетонували, підвозили боєприпаси, відбувалися ротації, полігони були забиті", – заявив військовий кореспондент Руслан Ярмалюк, який нещодавно повернувся з фронту, в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

За словами Ярмалюка, на деяких ділянках фронту ворог вже підібрався дуже близько до позицій ЗСУ – на 50, 60, 100 метрів.

Також журналіст розповів, як відбувається процес узгодження для вогню у відповідь: "Вище командування запевняє, що якщо є загроза особовому складу, то рішення відкривати вогонь приймають на місцях. Це виглядає так: командир взводного-опорного пункту доповідає командирові роти, командир роти доповідає командирові батальйону, командир батальйону доповідає командиру бригади, командир бригади доповідає керівнику оперативно-тактичного угруповання, а ті вже до Києва. Тобто, на відкриття вогню пішло пів години".

Крім того, за словами Ярмалюка, дані про обстріл в зведеннях штабу ООС – занижені.

"Я не знаю, які списки подають президенту про обстріли, але ті (наприклад) три обстрілу, які дає штаб ООС, це брехня. Тому що ОБСЄ дає 43 обстріли, а у нас три. Ми сидимо на ділянці фронту і чуємо, як за два кілометри від нас падають міни. Ми знаємо, де вони падають, в якому селі і які підрозділи там стоять. і що ми бачимо в зведенні штабу ООС? Нічого", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яка це в біса провокація! Це війна" - Кравчук про події Донбасі

Військовий кореспондент також розповів про те, що воїнам обмежують боєкомплект і назвав це саботажем.

Крім цього, Ярмалюк підкреслив, що військових завалили паперовою роботою і перевірками.

На закінчення він додав, що на фронті зараз все тримається тільки на патріотизмі та фанатичному ставленні до роботи серед бійців.

Після закриття пропагандистських проросійських телеканалів в Україні на фронті активізувалися бойовики. Обстрілюють українських воїнів щодня, всупереч оголошеному режиму припинення вогню.

11 лютого найманці вбили 36-річного Олександра Глушка і 24-річного Владислава Лященка. За три дні загинули 47-річний Олександр Войтенко, 34-річний В'ячеслав Олексієнко і 27-річний Дмитро Мироненко.

З початку року Україна втратила 11 захисників. Більшість загинули від куль російських снайперів або російських мін.

Зараз ви читаєте новину «"На Донбасі ми виглядаємо терпілами"- військовий кореспондент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі