вівторок, 16 листопада 2021 08:21

Міноборони озвучило терміни початку кризи в Україні через військову агресію РФ

Міноборони озвучило терміни початку кризи в Україні через військову агресію РФ
Криза через військову агресію РФ може початися на початку грудня. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

У Міноборони підтвердили загрозу дестабілізації ситуації в Україні взимку. Криза через військову агресію Росії може початися на початку грудня.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганни Маляр в ефірі телеканалу ICTV.

Вона зазначила, що в України немає розбіжностей із західними партнерами щодо пересування військ Росії.

"У нас немає розбіжностей з країнами-партнерами й розвідками, з якими ми обмінюємося інформацією. За кількістю, інтенсивністю, по руху російських військ немає розбіжностей. Ми по-різному прогнозуємо, але сьогодні всі прогнози збігаються. Приблизний час кризи називають зиму цього року. Починаючи з грудня", - заявила Маляр у програмі "Свобода Слова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський генерал порадив готуватися до війни з Росією

За українськими оцінками, Росія розмістила поблизу кордонів України близько 114 тис. своїх військовослужбовців - близько 92 тис. осіб наземного та близько 22 тис. осіб морського та повітряного компонентів угруповання військ, повідомив керівник воєнної розвідки, бригадний генерал Кирило Буданов.

Додав, що російські сили "демонстративно залишили свої танки, бойові машини та реактивні системи поблизу нашого кордону" після широкомасштабних спільних військових навчань з Білоруссю у вересні.

"Це можна розглядати як підготовку до широкомасштабного вторгнення і як спробу психологічного тиску", – підкреслив Буданов.

30 жовтня видання The Washington Post із посиланням на анонімних чиновників повідомило, що Росія знову нарощує військову присутність біля кордонів з Україною, що викликає занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі.

1 листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які це нібито підтвердили.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони озвучило терміни початку кризи в Україні через військову агресію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі