субота, 10 листопада 2018 17:07

Міністр пояснив, чому Росії не вигідно проводити фейкові вибори на Донбасі

Міністр пояснив, чому Росії не вигідно проводити фейкові вибори на Донбасі
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін: "Організація фейкових виборів - це злочин проти тих, хто страждає на окупованій території, злочин проти України та міжнародного права". Фото: Фокус

За організацію 11 листопада фейкових виборів на окупованій території Донецької та Луганської обл. Росію чекає посилення міжнародних санкцій.

"Кремль влаштовує чергову циркову виставу, щоб приховати свої злочини. Реакцією на такі злочинні дії авторитарного кремлівського режиму та його поплічників на окупованих територіях буде посилення міжнародних санкцій. З нашими партнерами вже працюємо над цим" - написав у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, організація фейкових виборів - це злочин проти тих, хто страждає на окупованій території, злочин проти України та міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для бюджетників неявка на "вибори" загрожуватиме звільненням - Тимчук

Павло Клімкін закликав жителів окупованих територій не брати участь в цих "виборах".

"Голоси місцевих жителів будуть важливі на справжніх виборах, коли Росія та її зброя заберуться з Донбасу. Тоді вибори організує Україна та міжнародна спільнота. Вони визначатимуть долю українського, а не окупованого Донбасу", - резюмував міністр.

За даними Служби безпеки України, російські куратори виділили на проведення псевдовиборів на окупованих територіях 100 млн рублів - близько 41,6 млн грн. За задумом Кремля, "легітимно обрані" лідери псевдореспублік необхідні для примусу української влади сісти з ними за стіл переговорів для вирішення подальшої долі Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пояснив, чому Росії не вигідно проводити фейкові вибори на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі