четвер, 01 грудня 2022 15:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Мікроуспіхи РФ: у ЗСУ розказали про реальну ситуацію під Бахмутом

Мікроуспіхи РФ: у ЗСУ розказали про реальну ситуацію під Бахмутом
Бахмут для Кремля перетворився на "ідею-фікс", його невзяття означатиме для Росії програш. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Місто Бахмут на Донеччині давно стало важливою ціллю для Російської Федерації, тому пропагандисти розповідають про просування на цій ділянці фронту.

Насправді для армії РФ – це мікроуспіхи, заявив 1 грудня спікер Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Якщо ми глянемо на ситуацію під Бахмутом, то зрозуміємо про яку сміхотворну територію для найбільшої країни світу йдеться. Чомусь їхні інформаційно-психологічні операції постійно поширюються на те, щоб максимально розказати про взяття частини населеного пункту, декілька вулиць, якоїсь висоти", – сказав він.

Бахмут для Кремля перетворився на "ідею-фікс", його невзяття означатиме для Росії програш своєї держави, вважає Череватий. Саме тому російські пропагандисти так активно розповідають про мінімальні успіхи на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій

"Вся пропагандистська машина РФ працює на те, щоб довести якісь мікроуспіхи. Але впродовж чотирьох місяців після нашого планового відступу з Лисичанська та Сіверськодонецька на Луганщині вони нічого не можуть зробити", – додав речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Кремль не засвоїв уроків з попередніх кампаній з великою кількістю втрат на фронті, які зосереджені лише з метою обмеженого оперативного чи стратегічного значення. Про це свідчать російські зусилля навколо Бахмута на Донеччині.

З кінця травня армія Російської Федерації перманентно витрачає бойові сили на невеликі населені пункти довкола Бахмута. У своєму наступі за шість місяців вони змогли просунутися лише на кілька кілометрів. Дії РФ щодо наступу на Бахмут призвели до поступового виснаження живої сили й техніки, внаслідок цього війська опинилися затиснутими у незначних населених пунктах на тижні й місяці.

Зараз ви читаєте новину «Мікроуспіхи РФ: у ЗСУ розказали про реальну ситуацію під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі