четвер, 01 грудня 2022 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій
4

Збройні сили України героїчно боронять Бахмут, тоді як російські окупанти намагаються утримувати захід Луганської області й стримують просування українських військ.

Водночас ЗСУ не припиняють операції на Кінбурнській косі на півдні України, про що свідчать свіжі мапи від американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українські підрозділи продовжують оборону Бахмута. Армія Росії не може захопити місто з початку повномасштабної війни. Зараз росіяни хочуть оточити ЗСУ зі східного боку Курдюмівки, що за 12 км на південний захід від Бахмута. Геолокаційні кадри від 30 листопада показують незначне просування росіян на південно-східній і північно-східній околицях міста.

Українські війська відбили російські атаки поблизу Бахмутського, яке в 10 км на північний схід від Бахмута, та Білогорівки, що у 20 км на північний схід від міста.

Терористи РФ на Донбасі проводять також наземні атаки в районі Авдіївки й Донецька, обстрілюючи околиці. Росіяни без успіху штурмували Первомайське, Невельське та Мар'їнку.

ЗСУ контрнаступають на лінії Сватове ‒ Кремінна: просунулися в Червонопопівку й Площанку. Ворог тим часом силується відвоювати втрачені позиції. Росіяни здійснили спробу штурму біля Стельмахівки, що за 15 км на північний захід від Сватового.

Актуальна карта бойових дій в Україні на 1 грудня
Фото: understandingwar.org
Актуальна карта бойових дій в Україні на 1 грудня
Актуальна карта бойових дій в Україні на 1 грудня
Актуальна карта бойових дій в Україні на 1 грудня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уражені цілі й відбиті атаки: гарні новини від ЗСУ

Бойові дії на півдні України також тривають. Російські окупанти ведуть позиційну оборону на сході лівого берега Дніпра на Херсонщині. Щоб ворог не повернувся на правобережжя навіть у вигляді ДРГ, ЗСУ потужно ведуть вогонь по російських військах і виконують завдання з недопущення переходу російських терористів через Дніпро. Українські війська також продовжують знищувати ворога в тилу.

Армія РФ веде обстріли по цивільних об'єктах, житлових будинках і пунктах гуманітарної допомоги на правобережжі. ЗСУ тим часом проводять бойові дії на Кінбурнській косі на Миколаївщині, зберігаючи інформаційну тишу.

Розпочалася 281-ша доба російського широкомасштабного вторгнення. На півдні України, зокрема на Запорізькому напрямку, ворог активно веде оборонні дії.

Противник минулої доби здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Загірне, Оріхів, Новоандріївка, Малі Щербаки й Плавні Запорізької області, а також по Нікополю на Дніпропетровщині. Спостерігається зменшення кількості російських військових і військової техніки у населеному пункті Олешки на Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі