вівторок, 05 липня 2016 16:04

"Ми поміняли поганеньку провінцію на Донецьк" - соцмережі про другу річницю звільнення Слов'янська

"Ми поміняли поганеньку провінцію на Донецьк" - соцмережі про другу річницю звільнення Слов'янська
Фото: 24tv.ua

Сьогодні Україна відзначає другу річницю визволення північних міст області від проросійських терористів. 5 липня 2014 року українська армія увійшла в Слов'янськ, за ним Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку і Бахмут.

Повідомляє Gazeta.ua.

З цього приводу на Донеччині відбудеться низка патріотичних святкових заходів, але користувачі соцмереж по-різному сприймають цей день.

Блогер та військовий журналіст Серж Марко написав, що після звільнення Слов'янська люди були налякані і нікому не довіряли.

"Бойовики не стали чекати остаточної блокади, вирвалися з міста його повністю не оточили. Коли військові зайшли в місто, вони здивувалися порожнім вулицям. Дехто сидів удома, дехто по підвалах. Люди боялися. Три місяці в боях і терор відклалися на мирних жителях. Недовірливе ставлення до перших пунктів роздачі гуманітарки, боязкі погляди в бік нацгвардійців", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відвідає Слов'янськ.

Волонтер Борис Пенчук вважає, що це не звільнення, а справжня зрада.

"Чому ми радіємо ??? Тому, що виродків випустили з міста без жодного пострілу, і дозволили більше 100 км пересуватися по відкритій і незахищеній місцевості в бік Донецька?
Виродки пройшли цей шлях - ми ж не завадили їм жодним пострілом! Ми поміняли поганеньке провінційне містечко на цілий Донецьк! Це і є та сама зрада", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"06.07.2014 о 5-й ранку мене потайки друзі вивозили з Донецьку, бо всі знали що в цей день проросійські терористи взяли наше місто під контроль. Два роки я не був дома... Ми боролись за наш Український Донецьк до останнього. Та все ж таки настала та мить коли потрібно було полишити його а разом з ним і чатинку свого життя", - написав Директор офісу реформ у Донецькій області Сергій Попов.

"Сьогодні мене переповнює радість. Рівно така, яка переповнювала мене 2 роки тому. Тоді з'явився промінь надії. Надії на звільнення України. Тоді я дякував Богу, за цей чудовий день. Як і сьогодні дякую. Адже не дивлячись на вторгнення регулярних військ РФ, які тимчасово зупинили нас, я вірю, що ми переможемо. Адже багато людей стали іншими. Багато людей ще вчора не бачили далі свого регіону Донбас нічого, а сьогодні живуть великою і єдиною країною – Україною!", - пише координатор організації "Сильні громади Донеччини" Валентин Краснопьоров.

Раніше повідомлялось, що два роки тому українські військові звільнили Слов'янськ.

Зараз ви читаєте новину «"Ми поміняли поганеньку провінцію на Донецьк" - соцмережі про другу річницю звільнення Слов'янська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі