середа, 13 квітня 2022 07:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Маріуполя розповів про масштаби руйнувань і майбутнє Путіна

Мер Маріуполя розповів про масштаби руйнувань і майбутнє Путіна
40% багатоповерхівок Маріуполя окупанти зрівняли із землею - Бойченко. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що будинки 84 тис. маріупольців повністю зруйнували. Це 40% багатоповерхівок або близько 2 млн кв. м.

Необхідно $2,3 млрд для будівництва такої кількості житла та створення там хоча б базових умов проживання, повідомила Маріупольська міська рада.

Вона продовжує фіксувати руйнування та проводити оцінку збитків. За попередніми підрахунками, загальна потреба на відновлення інфраструктури міста зросла до $12,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депортованих з Маріуполя повертають в Україну - мер Бойченко

"Єдина спецоперація, яку успішно провів Путін – це спецоперація зі знищення Маріуполя та вбивства мирних жителів. Фашистська Німеччина 1941 року здавалася непереможною. Але врешті-решт зло було покаране. Воєнні злочинці гнили в тюрмах або були ліквідовані. Десятки років німці платили репарації. Так буде і з Росією. Вони заплатять за все", – сказав Бойченко.

Півтора місяця триває облога Маріуполя російськими окупантами. Місто стало форпостом і одним з символів української боротьби. Його тримає полк Нацградії "Азов" і підрозділи Збройних сил України. Громадяни, яким не вдалося виїхати, виживають в нелюдських умовах.

Gazeta.ua поспілкувалася з Вадимом Бойченком. Як живе місто сьогодні, звідки взялися колаборанти, які підтримують окупаційні війська, чому бойовики з так званої ДНР мстять жителям - читайте за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Мер Маріуполя розповів про масштаби руйнувань і майбутнє Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі