понеділок, 20 березня 2023 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Маляр назвала людей, які командують обороною Бахмута

Маляр назвала людей, які командують обороною Бахмута
Обороною Бахмута керує бригадний генерал Андрій Гнатов. Фото: eastnews.ua

Цього тижня минає другий місяць з моменту загострення боїв за Бахмут.

Спочатку ніхто не вірив, що в умовах настільки інтенсивних атак ворога можна утримати місто більше ніж тиждень чи два, сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона повідомила, що обороною Бахмута керує бригадний генерал Андрій Гнатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин боїться контрнаступу та написав Шойгу

Обороною східного фронту, в зону відповідальності якого входить Бахмут, займається командувач ОСУВ "Хортиця" генерал-полковник Олександр Сирський. Також частиною східного фронту керує командувач ОСУВ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський

Безпосередньо у Бахмуті оборону здійснюють комбриг 93-ї бригади полковник Павло Паліса та комбриг 3-ї бригади Нацгвардії полковник Олександр Півненко.

Росія прагне гуманітарної катастрофи в Україні шляхом знищення об'єктів критичної інфраструктури. Це основна ціль ворога під час ракетних ударів по українській території. Таку думку висловив Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

Російські війська намагаються вдавати наступальні дії на Запорізькому напрямку. Але для ведення наступу у інших областях, крім Луганської та Донецької, сил та засобів у ворога зараз немає, заявив Сергій Наєв.

Зараз ви читаєте новину «Маляр назвала людей, які командують обороною Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі