четвер, 21 липня 2022 19:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Майже 25 тис. мобілізованих із ОРДЛО вже мертві: подробиці

Майже 25 тис. мобілізованих із ОРДЛО вже мертві: подробиці
РФ проводила мобілізацію з 2021 року. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація примусово мобілізувала понад 100 тис. жителів ОРДЛО.

Примусова мобілізація почалася ще в 2021 році, коли чоловіків відправляли на так звані збори, розповів на пресконференції засновник "Східної правозахисної групи" Павло Лисянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верещук: Отримання російського паспорта - злочин

Це дозволило окупантам зібрати дані про близько 50 тис. резервістів, щоб протягом 22-23 лютого 2022 року їх швидко мобілізувати.

"За нашими даними, випадків примусової мобілізації було понад 100 тис. Але не потрібно думати, що всі вони були відправлені на фронт. На кінець квітня було 23 тис. загиблих саме серед примусово мобілізованих. Це страшна цифра", – зазначив Лисянський.

Російська влада розміщує агітаційні листівки. Окупанти закликають молодь вступати до лав армії попри потребу отримати вищу освіту.

Втрати російських окупантів в Україні на 21 липня становлять 38 850 осіб. Ще 100 росіян поповнили лави "200-х" 20 липня. Найбільших втрат ворог зазнав на Слов'янському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Майже 25 тис. мобілізованих із ОРДЛО вже мертві: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі