вівторок, 02 травня 2023 10:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганщина в окупації: розказали про нове свавілля росіян у регіоні

Луганщина в окупації: розказали про нове свавілля росіян у регіоні
Окупаційною "владою" доручено прискорити видачу російських документів літнім жителям регіону. Фото: ГУР

Окупаційна "влада" захопленої Луганщини погрожує зняттям з обліку в лікарнях через неявку на примусові огляди дітей.

Водночас для отримання водійського посвідчення РФ окупанти відмінили медичний огляд, повідомив у вівторок вранці голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Telegram.

"Заміна водійських посвідчень на окупованих територіях упродовж трьох років відбуватиметься без складання іспитів на право управління транспортом та за відсутності медичного огляду. Тобто, починаючи із 2014 року у так званій ЛНР водійське посвідчення міг отримати будь-хто і зараз байдуже, кому видадуть цей документ зразка РФ – аби швидше. Поспішають загарбники і з примусовою паспортизацію. Зокрема, окупаційною владою доручено прискорити видачу російських документів літнім жителям регіону", – написав він.

В одному з районів бажання отримати паспорт РФ виявили лише 90 осіб літнього віку із понад 2 тис. Інших наказали паспортизувати до 1 липня.

"Тривають примусові медогляди дітей на захопленій території Луганщини. У випадку неявки на медогляд батькам погрожують, що це потягне за собою зняття з обліку у дитячих лікарнях, неможливість отримання довідок для школи та садочків, а також направлень до вузькопрофільних спеціалістів у луганських лікарнях. Огляди проводять лікарі з Росії", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажок терористів ДНР Пушилін оголосив мобілізацію

Артилерійських обстрілів противника зазнали Макіївка, Діброва та Білогорівка.

"На фронті із двох боків намагався тиснути ворог минулої доби. На Сватівщині росіяни спробували покращити тактичне положення поблизу зруйнованого вщент Новоселівського, але отримали разючу відсіч. Безуспішно наступав противник і на Білогорівку. Її ворог атакував із повітря – завдав авіаційного удару", – додав Лисогор.

Останнім часом безповоротні втрати серед примусово мобілізованих до окупаційних військ мешканців Луганська та околиць сягають до 70 осіб за день.

Тому росіяни нині намагаються запобігти можливим проявам невдоволення серед місцевих жителів. Зокрема ритуальним службам рекомендовано коригувати чисельність присутніх на похоронних процесіях.

Зараз ви читаєте новину «Луганщина в окупації: розказали про нове свавілля росіян у регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі