субота, 05 жовтня 2024 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Куди далі наступатимуть росіяни: британська розвідка проаналізувала захоплення Вугледара

Куди далі наступатимуть росіяни: британська розвідка проаналізувала захоплення Вугледара
Російські окупанти захопили місто Вугледар Донецької області. Фото: instagram.com/libkos

Захоплення росіянами Вугледара у Донецькій області відбулося внаслідок відновлення наступу військ РФ, що тривав протягом вересня 2024 року.

До цього окупанти робили безрезультатні спроби захопити Вугледар протягом останніх двох років. Зазнавали при цьому значних втрат. Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог просувається біля Кремінної, Торецька та Покровська - аналітики показали нові карти боїв

Зазначають, що місто розташоване на височині. Це робило його більш захищеною позицією для українських сил.

За даними британської розвідки, ймовірно, російські війська спробують продовжити просування за межі Вугледара протягом наступних тижнів.

Зокрема, однією з ймовірних цілей окупантів є селище Велика Новосілка, що в Запорізькій області на трасі Т0509. А також місто Богоявленка, розташоване за 8 км на північ від Вугледара.

За даними західних ЗМІ, російські окупанти під час штурмів Вугледара могли втратити понад 2100 осіб з урахуванням тяжкопоранених, загиблих і зниклих безвісти. Такі втрати зазнали 155 і 40 бригади морської піхоти окупаційної армії РФ. Це 40% довоєнної чисельності цих підрозділів.

2 жовтня в ЗСУ повідомили, що українські сили виводять з Вугледару Донецької області. Вище командування надало дозвіл на здійснення маневру.

Зараз ви читаєте новину «Куди далі наступатимуть росіяни: британська розвідка проаналізувала захоплення Вугледара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі