середа, 28 грудня 2022 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль примусово паспортизує дітей окупованої Луганщини

Кремль примусово паспортизує дітей окупованої Луганщини
У Кремлі поспішають примусово паспортизувати жителів окупованої Луганщини. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

На Луганщині почали примусовий процес набуття дітьми громадянства Росії.

Водночас окупанти збільшили кількість патрулів для пошуку дезертирів, повідомив 28 грудня очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"У Кремлі поспішають примусово паспортизувати жителів окупованої Луганщини. Те, що вони не вважали за потрібне робити протягом восьми років, намагаються встигнути за кілька місяців, щоб вселити в людей зневіру до України й водночас посилити власну пропаганду. Набув чинності порядок подання заяви про визнання дитини, що мешкає на окупованій території та не досягла віку 14 років, громадянином РФ", – написав він.

Для цього одному з батьків обов'язково потрібно мати російський паспорт. Звісно, можна його й не отримувати й одразу потрапити під скорочення на роботі або під відмову в соціальних виплатах. Часу на роздуми окупанти не залишають.

"Хоча самі не можуть впоратися зі своїми ж військовими, які біжать з фронту. У зв'язку зі значними втратами особового складу в Луганській області збільшилася кількість випадків дезертирства російських військовослужбовців і залишення ними бойових позицій. Щоб хоч якось контролювати ситуацію, російське військове керівництво збільшило кількість патрулів для затримання та повернення дезертирів до підрозділів", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували ситуацію під Бахмутом – свіжі карти боїв

Чого варті обіцянки росіян про відбудову – поступово починають розуміти й жителі Сіверськодонецька. Окупаційне газове господарство нещодавно повідомило про нібито під'єднання 100% житлових будинків до системи газопостачання.

Утім, коли населення, що залишилося в місті, почало масово скаржитися на брак блакитного палива, дістала пояснення, що через численні руйнування подання газу було відновлено лише в тих будинках, які мають на це технічну можливість. Під'єднані до системи всі – газу нема в багатьох. Відзвітували окупанти перед Новим роком.

"Та навіть у такий спосіб вони не можуть відзвітувати про подання опалення. Бо все, на що спромоглися, – під приводом заміни радіаторів зламати в багатьох двері й зробити так, що всі цінні речі звідти зникли. Інколи до переліку цінних речей потрапляють лінолеум, вимикачі й розетки. Аналогічні випадки почастішали і в Лисичанську. Жителі міста масово скаржаться на мародерство "комунальників" у їхніх домівках", – додав Гайдай.

У населеному пункті Біловодськ Старобільського району Луганської області окупанти влаштували в лікарні госпіталь. Там перебуває до 300 поранених "вагнерівців".

У Первомайську, на території так званого госпіталю, що розгорнутий на базі багатопрофільного ліцею, також лікуються до 300 окупантів, які зазнали поранень у районі Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Кремль примусово паспортизує дітей окупованої Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі