середа, 03 січня 2024 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Командувач ЗСУ розказав про ситуацію на передовій

Командувач ЗСУ розказав про ситуацію на передовій
РФ збільшує кількість техніки і перегруповується. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російські окупанти на фронті продовжують інтенсивні наступальні дії на Куп'янському і Бахмутському напрямках.

Ворог перегруповується на Лиманському напрямку, заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський у Telegram.

"На Бахмутському напрямку тривають напружені бої біля Богданівки, ворог намагається наступати у бік Часового Яру. Противник продовжує щоденні штурми поблизу Синьківки для створення плацдарму та подальшого наступу на місто Куп'янськ", - йдеться у дописі.

На Лиманському напрямку російські війська після понесених втрат проводять перегрупування та підготовку до ведення наступів. РФ на цьому напрямку активно застосовує авіацію, завдаючи ударів керованими авіабомбами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН зробили гучну заяву щодо війни в Україні

"Загалом ворог збільшив використання техніки під час наступів, щоб підтримати піхоту. Для штурмів активно залучає підрозділи сформовані з колишніх злочинців "Шторм Z" та "Шторм V", - додав командувач.

За словами Сирського, окупанти продовжують перекидати резерви з інших напрямків.

"Попри складні умови, ЗСУ мужньо тримають оборону та не дають ворогу просунутися вперед. В органах управління усіх рівнів постійно проводиться робота щодо вироблення рішень спрямованих насамперед на випередження дій ворога, ведення ефективної контрбатарейної боротьби, знищення резервів окупантів на шляхах їх висування та збереження життя наших військовослужбовців", - наголосив він.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 57 бойових зіткнень. Загалом російські загарбники завдали 89 ракетних та 72 авіаційних ударів, зокрема дронами типу Shahed-136/131. Про це вранці 3 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Командувач ЗСУ розказав про ситуацію на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі