пʼятниця, 11 січня 2019 18:17

Командувач ООС розповів про плани Росії в Азовському морі

Командувач ООС розповів про плани Росії в Азовському морі
Сергій Наєв розповів як змусити Росію дотримуватись Мінських угод - фото Укрінформ

Росія хоче зайняти Азовськє море, щоб продовжити військове просування на територію України.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю австрійській газеті Wiener Zeitung.

За його словами російські війська дуже активні в районі Маріуполю та на Азовському морі.

"Азовське море для Росії становить особливий інтерес, оскільки Москва вбачає тут можливість для подальшого просування на українську територію. І передусім Москва хоче пробити сухопутний коридор до окупованого Росією Кримського півострову", сказав він.

Ситуацію в зоні проведення ООС Наєв називає стабільною та контрольованою. Додає, що Російські бойовики не припиняють спроби провокацій конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Почався в колгоспі ранок" - у Збройних силах України почали звільняти офіцерів

Командувач заявляє, що українська сторона не порушує Мінських угод та режиму припинення вогню при тому, що все це порушує ворог.

"Це можуть підтвердити не лише наші солдати, а й міжнародні спостерігачі", - каже він.

На його думку примусити російські окупаційні війська дотримуватись домовленостей можна тільки одним способом.

"Нам потрібна чітка позиція міжнародної спільноти із засудження агресивних дій Росії. Нам потрібна також максимально можлива публічність та інформування про постійне порушення режиму припинення вогню з російського боку в міжнародних медіа та подальші жорсткі санкції проти держави-агресора Росії. Керівництво так званих псевдореспублік повністю залежне від Кремля, і лише Москва здатна припинити конфлікт на Донбасі", - сказав командувач ООС.

Події у Керченській протоці стали, по суті, показником, наскільки виріс рівень воєнної загрози для нашої країни з боку Російської Федерації.

У Чорному морі, у Криму, 5-8 грудня були проведені широкомасштабні навчання. Ці навчання мали не тільки продемонструвати нам і всій міжнародній спільноті силу і перевагу РФ у Чорноморському регіоні, каже представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібицький.

Зараз ви читаєте новину «Командувач ООС розповів про плани Росії в Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі