пʼятниця, 09 листопада 2018 13:38

Клімкін розповів, для чого Путіну потрібні псевдовибори на Донбасі

Клімкін розповів, для чого Путіну потрібні псевдовибори на Донбасі
Проведення цих виборів міністр назвав черговою провокацією. Фото: REUTERS

Псевдовибори в окупованих районах Донеччини та Луганщини, які Росія призначила на 11 листопада, потрібні їй для фрагментації та послаблення України. Проведення Росією цих "виборів" на Донбасі ні для кого не матиме жодного сенсу, окрім самого Кремля. Заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В СБУ оприлюднили "результати виборів" на окупованих територіях

Він нагадав, що Москва вже має на Донбасі окупаційні "адміністрації", які відповідальні за усе в регіоні та діють гібридними методами та військовою агресією проти України.

"Уся ідея Росії полягає у зловживанні Донбасом для дестабілізації України та легітимізації російської окупації Донбасу. Щоб ще сильніше заштовхнути його в Україну як своєрідного "троянського коня" для фрагментації та послаблення України та щоб взагалі не було незалежної, вільної, демократичної та європейської України", – наголосив Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагається захопити нові території на Донбасі

За його словами, ідея проведення Росією незаконних виборів на Донбасі в дні 100-річчя завершення Першої світової війни є ще однією провокацією.

Україна не відмовиться від претензій до Росії за анексію Криму заради врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, заявив Юрій Гримчак, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін розповів, для чого Путіну потрібні псевдовибори на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі