пʼятниця, 09 листопада 2018 11:41

Україна не відмовиться від Криму заради Донбасу - Гримчак

Україна не відмовиться від Криму заради Донбасу - Гримчак
Фото: з відкритих джерел

Навіть неофіційна відмова України від претензій до Росії за анексію Криму заради врегулювання збройного конфлікту на Донбасі означатиме поразку в боротьбі. Заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Юрій Гримчак в ефірі каналу "112".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові санкції США проти Росії показали, хто контролює Донбас - Волкер

"Міжнародне співтовариство у своїй позиції підтримує Україну. Якщо якась влада в Україні відмовиться навіть неофіційно від порушення питання щодо Криму, це буде фактично перемогою РФ. Вони скажуть: "Ми з Донбасу пішли, санкції переважно зняті". А все інше вони переживуть, і це буде їхньою перемогою", - сказав він.

"Жодних офіційних або неофіційних визнань анексії Криму, як того хоче Російська Федерація, ніколи не буде з боку України", - підкреслив Гримчак.

За його словами, у Кремлі чудово усвідомлюють, що анексію Криму ніколи не визнають на міжнародному рівні.

Він також заявив, що Україна не відмовиться від претензій до Росії за анексію Криму заради врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Ватажок бойовиків Денис Пушилін зізнався, що ДНР не збирається виконувати Мінські угоди.

Зараз ви читаєте новину «Україна не відмовиться від Криму заради Донбасу - Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі