пʼятниця, 22 березня 2024 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW: ворог готує резерви для наступу, але з ними є проблема

ISW: ворог готує резерви для наступу, але з ними є проблема
Здатність Росії виробляти нове озброєння і техніку та модернізувати старі системи, "не відповідає" тому, як швидко вона сподівається оснастити свої стратегічні резерви. Фото: eastnews.ua

Росіяни готують резерви для наступальних операцій на фронті в Україні, але з ними в окупантів є проблеми.

Російське військове командування формує резерви, здатні підтримувати затяжний наступ. Про це повідомляє у свіжому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

"Однак вони навряд чи зможуть функціонувати як згуртовані широкомасштабні формування для проникнення або використання у цьому році. Ворог планує, що основна частина його "стратегічних резервів" буде введена в дію напередодні запланованого на літо наступу РФ. Водночас ці резерви навряд будуть укомплектовані до цього часу на повну потужність через нестачу матеріальних засобів і живої сили", - сказано в повідомленні.

За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця, 44-й армійський корпус (АК) Росії, що формується в рамках Ленінградського військового округу та 163-й бронетанковий ремонтний завод Росії, є прикладами того, як нестача матеріально-технічних засобів буде стримувати формування російських "стратегічних резервів".

Російське військове командування, зможе забезпечити лише 55-60% озброєння і техніки, які будуть потрібні 44-му АК до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масована ракетна атака: повідомляють про влучання у кількох областях

Російська влада намагається подвоїти обсяги виробництва на 163-му бронетанковому ремонтному заводі, але ці зусилля, ймовірно, не будуть завершені влітку 2024 року, як планувалося, а до кінця 2024 року. Експерт припустив, що здатність Росії виробляти нове озброєння і техніку та модернізувати старі системи, "не відповідає" тому, як швидко вона сподівається оснастити свої стратегічні резерви.

"Російське оборонне виробництво здатне підтримувати нинішній темп російських наступальних операцій, але навряд чи зможе повністю забезпечити потенційну місію оперативного або стратегічного рівня у 2024 році", - йдеться у звіті.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Зараз ви читаєте новину «ISW: ворог готує резерви для наступу, але з ними є проблема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі