пʼятниця, 24 травня 2019 13:43

Хомчак оцінив загрози з боку РФ

Хомчак оцінив загрози з боку РФ
Для будь-якого вторгнення повинна бути мета, - Хомчак. Фото: Уніан

Ситуація залишається загрозливою, бо на Донбасі присутня Росія.

Про це сказав начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак в інтерв'ю ТСН.

"Ситуація на Донбасі загрозлива, тому що на Донбасі нам протистоїть Росія. Фізично там сьогодні уже сформовані підрозділи, частини, у тому числі з місцевих мешканців, які очолюють фахівці з РФ. Звичайно, загроза є. Загроза прямого вторгнення завжди є. Питання, коли вона може бути. Я думаю, що завтра прямого вторгнення не буде", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хомчак пояснив, чому командувач ССО не привітався з Зеленським військовим вітанням

Таку впевненість Хомчак пояснив тим, що для будь-якого вторгнення повинна бути мета.

"Якщо мети немає, то просто йти вбивати жоден керівник, навіть той, хто розв'язав війну, не буде. Усе робиться з метою", - сказав начальник Генштабу.

21 травня президент України Володимир Зеленський звільнив із посади начальника Генерального штабу Віктора Муженка, призначивши на його місце генерал-лейтенанта Руслана Хомчака.

Хомчак обіймав посаду першого заступника командувача Сухопутних військ України, командира оперативного командування "Південь". Із лютого 2017-го і до призначення начальником Генштабу ЗСУ був головним інспектором Міністерства оборони.

Зараз ви читаєте новину «Хомчак оцінив загрози з боку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі