неділя, 23 вересня 2018 23:18

Гра на нервах - росіяни застосували провокації до українських кораблів на Азові
5

23 вересня, пошуково-рятувальне судно "Донбас" та морський буксир "Корець" пройшли Керченську протоку.

При цьому Військово-Морські Сили ЗС України не просили дозволу у країни агресора, а реалізували своє право на вільне плавання Керченською протокою та Азовським морем згідно Конвенції ООН та міжнародних угод, йдеться у повідомленні ВМС ЗСУ.

Як окупанти супроводжували українські кораблі "Донбас" та "Корець" через Керченську протоку
Фото: ВМС ЗСУ
Розвідувальний корабель Російської Федерації "Приазов’я" здійснив надмірне зближення з українськими суднами на дистанцію 2-х кабельтов (1 кабельтов - 186 м)
Російський розвідник "Приазов'я" збилзився на 300 метрів до українського судна управління "Донбас". Провокацію зафіксували
Російський винищувач Су-27 зблизився на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 Військово-Морських Сил ЗС України
Російський Су-27 небезпечно маневрував біля українського Ан-26

"Перехід до Керченської протоки та через неї проходив у складній обстановці. На Чорному морі кораблі українських ВМС безпосередньо супроводжувались розвідувальним кораблем чорноморського флоту "Приазов'я" та прикордонними сторожовими кораблями РФ "Аметіст" та "Дон". В Керченській протоці для безпосереднього супроводження було задіяно більше 10 кораблів і катерів ФСБ та Чорноморського флоту РФ. Літаки країни агресора неодноразово здійснювали обліт наших кораблів, у тому числі на гранично низьких висотах", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські кораблі біля Керченського мосту супроводжує літак-розвідник США

Крім того, сили країни агресора допустили ряд небезпечних інцидентів.

20 вересня близько 17.00 розвідувальний корабель Російської Федерації "Приазов'я" здійснив надмірне зближення з українськими суднами на дистанцію 2-х кабельтов, чим грубо порушив вимоги міжнародних правил та створив вкрай небезпечну ситуацію.

21 вересня російський винищувач Су-27 (з тимчасово-окупованої території АР Крим, бортовий номер 30) створив передумови до аварійної події в повітрі зблизившись на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 Військово-Морських Сил ЗС України, який виконував планове завдання над акваторією Чорного моря.

20 вересня, пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянську, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Зараз ви читаєте новину «Гра на нервах - росіяни застосували провокації до українських кораблів на Азові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі