вівторок, 24 грудня 2019 10:02

Готував теракти в Україні: ватажка ЛНР засудили до 9 років в'язниці

Готував теракти в Україні: ватажка ЛНР засудили до 9 років в'язниці
Дали 9 років за підготовку терактів в Україні. Фото: unian

Ватажка самопроголошеної ЛНР на прізвисько "Мордвін" засудили до 9 років ув'язнення.

Таке рішення ухвалив Сватівський районний суд Луганської області, передає hromadske

За даними слідства, протягом 2014-2016 років він був командиром підрозділу в так званому "КДБ ЛНР". Також слідчі встановили, що у складі "народної міліції ЛНР" зловмисник нападав на позиції українських військових у Дебальцевому.

За даними слідства його у цей період завербували представники Головного управління Генштабу РФ. Від них він отримав завдання здійснити низку терактів на підконтрольній українській владі території.

Затримали його в Харкові у липні 2017 року. Вдома під час обшуків вилучили 600 грамів гексогену, 5 електродетонаторів, пістолет "Вальтер" із глушником, понад 100 набоїв калібру 9 мм, засоби зв'язку та квадрокоптер. Також він повідомив СБУ про існування "чорного списку", до якого входили державні та громадські діячі. На них начебто планували напади спецслужби РФ і квазіреспублік для дестабілізації громадсько-політичної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засудили зрадника, який передавав інформацію ФСБ

"Мордвіна" визнали винним за декількома статтями Кримінального кодекса України: створення терористичної організації , керівництво такою організацією або участь у ній; Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу Кримінального кодексу.

Бойовики з підконтрольного РФ міністерства державної безпеки ЛНР завербували громадянина однієї з країн Близького Сходу.

Зараз ви читаєте новину «Готував теракти в Україні: ватажка ЛНР засудили до 9 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі