неділя, 14 квітня 2024 22:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті станом на вечір 14 квітня: ключове зі зведення

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті станом на вечір 14 квітня: ключове зі зведення
Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 42 бойових зіткнення. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 42 бойових зіткнення.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Про це ввечері 14 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог завдав вісім ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після втрати позицій в районі Часового Яру в 67-й бригаді почалися перевірки та переведення - ЗМІ

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 6 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Новий, Часів Яр, Нью-Йорк, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито шість атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Новокалинове, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка та Новомихайлівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, чотири рази атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог протягом доби здійснив одну безуспішну атаку на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Сили оборони України 13 квітня успішно уразили пункт управління угруповання військ РФ "Центр" у тимчасово окупованому Луганську.

Удару по окупантах завдали з авіації. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

У результаті цієї операції було ліквідовано особовий склад та техніка противника.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про ситуацію на фронті станом на вечір 14 квітня: ключове зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі