четвер, 15 червня 2023 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки ворога в районі міста Мар'їнка. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 477-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник на фронті зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Марїнському напрямках, повідомив уранці 15 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби там відбулося 49 бойових зіткнень.

"Авіація сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 13 районів зосередження живої сили РФ, два пункти управління, три зенітно-ракетних комплекси та три станції радіоелектронної боротьби противника", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ наступають на кількох напрямках: свіжі карти боїв

На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки ворога в районі міста Мар'їнка. На Бахмутському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії біля Ягідного та Берхівки.

На Авдіївському напрямку росіяни проводили наступальні дії у напрямку Авдіївки, але успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби агресор вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

У ніч проти 15 червня російські окупанти завдали ракетного удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555. Ворог ударив також бойовими дронами Shahed-136/131.

Чотирма літаками стратегічної авіації РФ Ту-95мс здійснено чотири пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря. Одну з ракет вдалося знищити, решта – влучили в промислові об'єкти в Дніпропетровській області.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі