вівторок, 30 травня 2023 12:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США сказав, що стане перемогою для України

Генерал США сказав, що стане перемогою для України
Американський генерал назвав головну умову для перемоги України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна звільнить усі свої території, захоплені Росією з 2014 року. Відновлення кордонів є правильним рішенням із моральної точки зору і стане перемогою для України.

Звільнення територій відбуватиметься військовим шляхом, заявив американський генерал-майор у відставці Девід Болдвін, який до минулого літа командував Національною гвардією Каліфорнії, передає "РБК-Україна".

"Я не можу говорити за уряд Сполучених Штатів Америки, але особисто я визначаю успіх у цій війні, як відновлення кордонів України до 2014 року. Тож весь Донбас, увесь Крим – ось що означає перемога. Думаю, що, на жаль, у короткостроковій перспективі це буде військове рішення, а потім прийде дипломатія", – наголосив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США порівняв армії України та Росії

У відповідь на запитання журналістів щодо того, чому часто згадуються кордони 23 лютого, Болдвін зазначив:

"Ми маємо багато лідерів в уряді США, які не люблять ризикувати. Їм подобається статус-кво. Вони не люблять розгойдувати човен. Я більше схильний до ризику, і я людина, яка вірить у те, що морально правильно. Ця війна розпочалася не торік. Вона розпочалася у 2014 році, тож потрібно зробити все так, як було до 2014-го".

Болдвін висловив упевненість, що Україна безперечно переможе у розв'язаній Росією війні. За його словами, дії Збройних сил України спрямовані на те, щоби ефективно вбивати ворогів.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США сказав, що стане перемогою для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі