пʼятниця, 25 березня 2022 22:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Франція, Греція та Туреччина хочуть провести "гуманітарну операцію" в Маріуполі

Франція, Греція та Туреччина хочуть провести "гуманітарну операцію" в Маріуполі
Маріуполь після авіаудару 23 березня 2022 року. Фото: dw.com

Президент Франції Еммануель Макрон хоче провести у Маріуполі "виняткову гуманітарну операцію" у співпраці з Грецією та Туреччиною.

Про це пише Le Figaro.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У драмтеатрі Маріуполя загинули близько 300 людей – міськрада

"Ми збираємося розпочати гуманітарну операцію з Грецією та Туреччиною щодо евакуації всіх тих, хто хоче покинути Маріуполь. Ми організуємо все у найкращих можливих умовах. У цьому місті з населенням понад 400 000 людей ще 150 000 мешканців живуть у катастрофічних умовах", - сказав Макрон.

"Були конкретні обговорення із мером Маріуполя. Ми робимо це прозоро з президентом Зеленським та українською владою. А потім вестимемо переговори з російською стороною. Ми готуємося зробити це найближчими днями. У мене буде нове обговорення з Владіміром Путіним протягом 48 годин, щоб уточнити деталі", - додав президент Франції.

Голова МЗС Греції Нікос Дендіас захотів особисто супроводжувати гуманітарну місію до Маріуполя. Йому перечити не стали.

"Я планую супроводжувати місію особисто в координації з головою Міжнародного комітету Червоного хреста Петером Маурером, з яким ми вже контактуємо", – заявив Дендіас.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «Франція, Греція та Туреччина хочуть провести "гуманітарну операцію" в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі