четвер, 16 квітня 2020 15:52

Європа виділила €13 млн для жителів Донбасу

Європа виділила €13 млн для жителів Донбасу
Європа виділила для жителів Донбасу €13 млн. Фото: pixabay.com

Європейська комісія (ЄК) виділила Україні €13 млн для жителів Донбасу, які постраждали від військових дій внаслідок російської агресії.

Про це йдеться в пресрелізі ЄК, пише Інтерфакс-Україна.

У повідомленні говориться: оскільки конфлікт на сході України йде вже 7-й рік, Європейська комісія оголосила про виділення €13 млн для підтримки найуразливіших людей, які потерпають від військових дій.

Європейський комісар з антикризового управління Янез Ленарчич так прокоментував виділення фінансів: "Європейський Союз повністю солідарний з людьми на сході України. Допомога ЄС допомагає вразливим людям, виснаженим багаторічним конфліктом, отримати базові послуги".

Йдеться, зокрема, про сферу охорони здоров'я та водопостачання.

Доступ до цих послуг ще важливіший на тлі спалаху коронавірусної інфекції, підкреслив єврокомісар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український дипломат розповів про введення миротворців на Донбас

У ЄК зазначили, що гуманітарні потреби на сході України продовжують зростати.

"Оголошене сьогодні фінансування допоможе відремонтувати будівлі, які постраждали внаслідок конфлікту, як-от школи та медичні установи, і забезпечити основні потреби, як-от освіта та водопостачання", – уточнили в Єврокомісії.

Гуманітарну допомогу ЄС жителям Донбасу спрямовано через агентства ООН, неурядові організації та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Зараз ви читаєте новину «Європа виділила €13 млн для жителів Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі