четвер, 30 січня 2020 15:06

ЄСПЛ підтримав екстрадицію Цемаха до Нідерландів

ЄСПЛ підтримав екстрадицію Цемаха до Нідерландів
Цемах проходить у справі збитого літака як свідок. Фото: росзмі

Європейський суд з прав людини не буде забороняти екстрадицію Володимира Цемаха - фігуранта справи збитого росіянами над Донбасом Boeing МН17.

Про це повідомив його адвокат Анатолій Кучерена, передають російські ЗМІ

Він уточнив, що Цемах проходитиме як цінний свідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оголосила Цемаха в розшук

Володимир Цемах — уродженець міста Сніжне на Донеччині. Із 2014 року воював на боці бойовиків терористичної ДНР. Був командиром протиповітряної оборони Сніжного. Може бути причетний до збиття із російського ракетного комплексу "Бук" пасажирського боїнга. В катастрофі загинули 298 людей. 193 із них — нідерландці.

27 червня 2019 року СБУ провела спецоперацію на окупованій території й арештувала Цемаха. 7 вересня його видали Росії в рамках обміну полоненими. Звідти бойовик повернувся у ДНР.

Малайзійський Boeing, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур, пробили тисячі високошвидкісних металевих частинок кубічної або метеликоподібної форми. Це була ракета марки 9N314М. Випустили її із зенітно-ракетного комплексу "Бук" 17 липня 2014 року, о 13:20 влучила в лайнер в небі над Донецькою областю. 15 членів екіпажу і 283 пасажири загинули.

Зараз ви читаєте новину «ЄСПЛ підтримав екстрадицію Цемаха до Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі