субота, 23 грудня 2017 18:30

Експертка розкритикувала новий проект "реінтеграції Донбасу"

Експертка розкритикувала новий проект "реінтеграції Донбасу"
У законі про "реінтеграцію" дозволили заходити в житло без рішень суду і віджимати авто. Фото: InfoResist

Новий проект про "реінтеграцію Донбасу" більше спрямований на порушення прав людини.

Про це розповіла екс-радник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Олеся Цибулько.

Вона зауважила, що навіть в ООН відзначили великі ризики, якщо законопроект буде прийнятий.

"Надаються, фактично, дуже великі повноваження правоохоронним органам на невизначеній території. Тому, що, немає чіткого визначення, бо немає пояснення, що таке "райони, прилеглі до зони відсічі агресії Російської Федерації". Скільки кілометрів, які це міста. Може, це вся Луганська і Донецька область", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка придумали нову "відмазку" щодо затягування "деокупації"

За словами Цибулько, у статті 10 законопроекту зазначили, що військовим можна заходити в житло, без рішення суду.

"Можна забирати засоби зв'язку і автомобілі "за згодою". Хочу бачити, як зможуть відмовити людині зі зброєю, навіть в українській формі, віддати свій автомобіль. Головним юридичним управлінням зазначено, що це суперечить Конституції України. Бо навіть в умовах військового стану, якщо забирають автомобіль – після цього мають виплачувати компенсацію", - додала вона.

Українській владі не потрібне ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Його використали для відволікання уваги від продовження ще на рік особливого статусу окупованих територій. Про це заявив народний депутат, заступник голови ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

Зараз ви читаєте новину «Експертка розкритикувала новий проект "реінтеграції Донбасу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі