четвер, 05 листопада 2020 06:31

Експерт назвав дієвий спосіб ігнорувати російські вимоги

Експерт назвав дієвий спосіб ігнорувати російські вимоги
Діти-члени російських військових об`єднань - це черговий доказ військових злочинів, що коїть РФ на окупованих територіях. Фото: Народна правда

Україна має ратифікувати Римський статут та прийняти закон про військові злочини.

Таким чином Росія не зможе наполягати на амністії для своїх найманців, що воюють на Донбасі, пояснює Gazeta.ua співголова громадської організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Росія вимагає в нас повної юридичної очистки бойовиків. Не зважаючи на ступень важкості злочинів, що вони вчинили. Якщо ми відмовимося, то РФ заявить країнам заходу про те, що вона хотіла бути посередником, а Україна це не дозволила. У зв`язку із цим росіяни будуть вимагати від світу зняти санкції та скасування заборон переміщень їх капіталу", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми показуємо переселенцям, що вони не потрібні - Дмитро Снєгирьов

Українським військовим не загрожують суди, бо вони не стріляли по мирному населенню.Якщо ратифікувати Римський статут і прийняти Закон про військові злочини, то РФ програє.

"Це не дасть імплементувати закон про амністію. Ми встановимо градацію осіб, що підлягають та не підлягають амністії. Вона не зможе в нас вимагати звільнення бойовиків. Свого часу Хорватія відслідковувала тих, хто коїв військові злочини. Їх знаходили за межами країни та судили", - говорить експерт.

Термін в один рік для завершення війни на Донбасі, який озвучував президент Володимир Зеленський, слід розуміти як термін, відведений на те, щоб спробувати реалізувати той сценарій, який було прописано в Мінських угодах.

Про це віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розказав в ефірі програми "Хард із Влащенко" на телеканалі "Україна 24"

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав дієвий спосіб ігнорувати російські вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі