четвер, 22 квітня 2021 14:16

Дрон ОБСЄ зафіксував 12 "Градів" російських найманців

Дрон ОБСЄ зафіксував 12 "Градів" російських найманців
Відстань від точок розміщення "Градів" до лінії зіткнення близько 10-20 км. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 12 реактивних систем залпового вогню "Град" окупантів. Їх розмістили поза лініями розведення на тимчасово окупованих територіях України.

З безпілотника спостерігачів вдалося побачити шість "Градів" неподалік селища Каютине Донецької області та ще шість поблизу населеного пункту Чорнухиного на Луганщині. В ОБСЄ також зазначають, що російські найманці встановили з порушеннями ліній розмежування зенітно-ракетний комплекс в окупованому селищі Тарамчук на Донеччині.

Відстань від точок розміщення "Градів" до лінії зіткнення близько 10-20 км, тоді як дальність їхньої стрільби – до 40 км.

"Град" – реактивна система залпового вогню, яка практично не застосовувалась від часу активних бойових дій на Донбасі, за 20 с. вона випускає 40 снарядів калібру 122 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поставила великий військовий табір біля українського кордону

Від початку 2021 року на передовій загинули 30 українських солдатів. Більшість - від снайперського вогню. Проте воїни ЗСУ мають наказ не реагувати на будь-які провокації, каже міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Інша сторона робить усе можливе, щоб їх провокувати.

Зараз ви читаєте новину «Дрон ОБСЄ зафіксував 12 "Градів" російських найманців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі