понеділок, 15 червня 2020 09:41

Донбас отримає більше повноважень і без особливого статусу — Кулеба

Донбас отримає більше повноважень і без особливого статусу — Кулеба
Жителі ОРДЛО отримають більше повноважень, вважає Дмитро Кулеба. Фото: Facebook/Дмитро Кулеба

Нині окуповані території Донбасу, повернувшись до складу України, отримають набагато більше повноважень, ніж мають зараз.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Укрінформу".

Він наголосив, що в Україні "є чудова реформа децентралізації – дуже європейська, дуже глибинна, яка наділяє широкими повноваженнями громади та реально повертає владу на місця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна могла б вийти з Мінських угод у будь-який момент — Резніков

Вже зараз у межах цієї реформи повноважень набагато більше, ніж Донецьк і Луганськ мали до 2014 року. До цього можна додати закон "Про особливості місцевого самоврядування…", де можуть бути запроваджені додаткові елементи з огляду на специфіку регіону, де тривалий час іде війна.

"Але я можу гарантувати на сто відсотків, що навіть без особливого статусу у громадян на цих територіях у складі України буде у тисячу разів більше прав і ресурсів, ніж нині під окупацією Російської Федерації", — сказав Кулеба.

Війна, розв'язана проти України, завдала нищівного удару по репутації Росії та негативно вплинула на її відносини із Заходом.

Зараз ви читаєте новину «Донбас отримає більше повноважень і без особливого статусу — Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі